Лодка, превозваща над 60 мигранти, се е преобърнала в Ламанша край

...
Лодка, превозваща над 60 мигранти, се е преобърнала в Ламанша край
Коментари Харесай

Лодка с над 60 мигранти се преобърна в Ламанша

Лодка, пренасяща над 60 мигранти, се е преобърнала в Ламанша край Франция през нощта на 14 против 15 декември, до момента в който се опитвала да доближи Англия. Един човек е умрял, а различен е в сериозно положение, съобщи Агенция Франс Прес.

Сред извадените 66 души, един от тях е в безсъзнание и в сериозно положение, като е откаран с хеликоптер в болничното заведение в Кале, а различен от потърпевшите, след оказана помощ от избавителните служби, не е могъл да бъде избавен.

Френските координатори на морските избавителни интервенции в Гриз Нез край Кале са били предизвестени, че лодка с мигранти е в неволя на по-малко от 8 км от брега. " Спасителен транспортен съд е дошъл в региона към 30 минути след среднощ ", оповестиха морските управляващи.

Лодки и самолети към момента търсят останалите оживели.

Десетки хиляди души годишно минават с дребни лодки през Ламанша, което трансформира въпроса в политически приоритет за английското държавно управление и ябълка на раздора сред Лондон и Париж.

Човешките жертви са доста, като едно от най-тежките потъвания преди 2 години лиши живота на 27 души. В края на ноември лодка с мигранти, пренасяща 60 души, потъна и в нея се удавиха мъж и жена. А през август тази година 6 афганистанци се удавиха, откакто дребната им лодка се прекатурна.

Френските управляващи настояват, че лодките са все по-претоварени, като междинният брой от към 53 пасажери е съвсем двойно по-голям от междинния брой преди 2 години. Според английската държавна статистика до края на ноември от началото на тази година през Ламанша са минали повече от 28 000 души, до момента в който за цялата предходна година те са били съвсем 46 000.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР